Propers esdeveniments del Grup

Próximos eventos del Grupo

30 de juny, Aplec de danses

Fi d'actes del 20é aniversari

 

 

Horari escola de danses

Horario escuela de danzas

ESCOLA D'ADULTS / ESCUELA DE ADULTOS
Dilluns 22:00 a 23:00
Lunes
ESCOLA DE DANSES / ESCUELA DE DANZAS
1r torn Divendres 19:00 a 19:45
1er turno Viernes
2n torn Divendres 19:30 a 20:30
2º turno Viernes

Horari assaig grup de danses

Horario ensayo grupo de danzas

Divendres      
20:30 a 22:30
Viernes

Contador de visites

TRAJECTORIA DEL GRUP / TRAYECTORIA DEL GRUPO

El Grup de Danses Lo Cirilo d'Alcalà de Xivert va començar la seva trajectória aproximadament a l'any 1993. Els pioners en la tasca d'ensenyança i conservació de les arrels gaspatxeres van ser Tere, Rafa i Yolanda, qui van començar a ensenyar els balls típics d'Alcalà de Xivert a un grup majoritàriament format per xiquetes.

Aquesta formació inicial ha canviat al llarg dels anys. Alguns membres del grup han deixat el ball, d'altres s'han incorporat a les nostres files i, aquelles xiquetes del principi han anat creixent i adquirint compromisos dintre del grup.

El Grup de Danses Lo Cirilo de Alcalà de Xivert comenzo su trayectoria aproximadamente en el año 1993. Los pioneros en la tarea de enseñanza y conservación de las raíces "gaspatxeres" fueron Tere, Rafa y Yolanda, quienes comenzaron a enseñar los bailes tipicos de Alcalà de Xivert a un grupo mayoritariamente formado por niñas.

Esta formación inicial ha cambiado a lo largo de los años. Algunos miembros del grupo han dejado de bailar, otros se han incorporado al grupo y aquellas niñas del principio han ido creciendo y han adquirido compromisos dentro del grupo.

Pregó de la Madalena, Castelló 2009

Actualment el Grup de Danses Lo Cirilo d'Alcalà de Xivert està creixent i ampliant nous horitzons. D'una banda contem amb l'escola de danses que funciona des del curs 2002/2003 i està formada per nenes i nens de 3 a 14 anys. Amb aquesta iniciativa es donen a coneixer als xiquets i xiquetes del nostre poble les tradicions i es treballa amb els futurs balladors i balladores que formaran part del grup de danses.

Actualmente el Grup de Danses Lo Cirilo de Alcalà de Xivert esta creciendo y ampliando nuevos horizontes. De un lado contamos con la "Escuela de danzas" que funciona desde el curso 2002/2003 y esta formada por niñas y niños de 3 a 14 años. Con esta iniciativa se da a conocer a los alumnos de esta escuela las tradiciones y se trabaja con los futuros bailadores y bailadoras que formaran parte del grupo de danzas.Escola de danses. Festes Patronals Alcalà 2012

D'altra banda, al curs 2008/2009, vam començar a treballar amb adults. Així doncs, l'escola de danses per adults ha començat com a resposta a les demandes d'aquelles persones que també s'han interessat per la tradició gaspatxera.

Por otra parte, durante el curso 2008/2009 comenzamos a trabajar con adultos. Así pues, la escuela de danzas para adultos comenzó como respuesta a las demandas de aquellas personas que tambien se han interesado por la tradición gaspatxera.Escola d'adults. Festes Patronals 2012

Per últim cal nombrar la formació del Grup de Danses Lo Cirilo propiament dit on contem amb unes 25 balladores i balladors.

Por ultimo, hay que nombrar  la formación del Grup de Danses Lo Cirilo propiamente dicho, donde contamos con unos 25 bailadoras y bailadores.

Grup de Danses Alcalà de Xivert. Festes Patronals 2012

A més a més, i com que el ball no té sentit sense música, cal nombrar com a membres del grup a la Colla de Dolçainers i Tabaleters Lo Xular que ens acompanyen en cada actuació.

Además, y como el baile no tiene sentido sin múscia, hay que nombrar como miembros del grupo a la Colla de Dolçainer i Tabaleters Lo Xular que nos acompaña en cada actuación.Colla de Dolçaines i Tabaleters Lo Xular. Festes Patronals 2012